Etch 正式進註 Testing

Debian Sarge 推出並成為 Stable 之後,新的 Debian Testing : 別名為 Etch,已於昨天正式進註。

關於Etch的相關資料可參考:http://www.debian.org/releases/etch/

Etch 的讀法跟 “H" 差不多一樣,請大家不要將之讀成 Etech。(雖然我們常常去 E-tech Center :P)

4 thoughts on “Etch 正式進註 Testing

  1. 唔關鍾唔鍾意思,不過一向開始用開,又夠 geeky ,無謂轉。上年尾都有人係 mailing list 問 toystory I d 角色名係咪用晒,要轉第二個故仔。立即有人列晒 d 未用過既角色名出唻,加埋 Toystory II, 睇怕夠用到 2046 。 XDDDDDDD

    最初用 toystory 角色名因為當時既 project leader – Bruce Perens 係 Pixer 做。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s